##plugins.themes.bootstrap3.article.main##
Анотація
Анотація. Обумовлено доцільність пошуку нових способів сушіння, зокрема комбінованих. Обґрунтовано актуальність дослідження та обрано способи дослідження. Визначено основні переваги обраної комбінації способів підведення енергії в процесі сушіння – мікрохвильового та фільтраційного сушіння.
Описано конструкцію та принцип дії установки для дослідження процесу вологовидалення при комбінованому підведенні енергії. Описано порядок проведення дослідження та виконано оцінку отриманих результатів. Визначено залежності кінетики процесу від питомої величини енергопідведення. Надано обґрунтування для удосконалення експериментальної мікрохвильової сушарки та запропоновано спосіб внесення змін в її конструкцію.
Ключові слова:
електромагнітні джерела енергії, мікрохвильові апарати, мікрохвильове сушіння, фільтраційне су-шіння, комбіновані способи сушіння, сушіння рослинної сировини, інноваційні способи сушіння
##plugins.themes.bootstrap3.article.details##
Як цитувати
Безбах, І., Яровий, І., & Войтенко, О. (2019). КОМБІНОВАНІ СПОСОБИ ЕНЕРГОПІДВЕДЕННЯ В ПРОЦЕСАХ СУШІННЯ РОСЛИННОЇ СИРОВИНИ. Scientific Works, 83(2), 71-77. https://doi.org/10.15673/swonaft.v2i83.1532
Номер
Розділ
Статьи
Посилання
1. Burdo, O.G., Terziyev, S.G., Bandura, V.N., Yarovoy, I.I. (2016). Mekhanodiffuzionnyy effekt – novoye yavleniye v teplomassoperenose: MMF. Minsk, Belorus'. 224-228. 3.
2. Yarovyy, I., Kashkano, M., Marenchenko, O., & Pylypenko, YE. (2019). Inovatsiyni sposoby enerhopidvedennya u protsesakh sushinnya termolabilʹnoyi syrovyny. Scientific Works, 83(1), 122-128. https://doi.org/10.15673/swonaft.v83i1.1429
3. Burdo, O., Povarova, N., & Melnyk, L. (2019). Kinetyka ta enerhetyka znevodnennya m’yasa ptytsi v umo-vakh vakuumu ta mikrokhvylʹovoho polya. Food Science and Technology, 12(4). https://doi.org/10.15673/fst.v12i4.1218
4. Erhan Horuz, Hüseyin Bozkurt, Haluk Karataş, Medeni Maskan, (2017). Effects of hybrid (microwave-convectional) and convectional drying on drying kinetics, total phenolics, antioxidant capacity, vitamin C, color and rehydration capacity of sour cherries. Food Chemistry, Volume 230, 2017, Pages 295-305, ISSN 0308-8146. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2017.03.046.
5. T. Dunaeva and A. Manturov, "The phenomenological model microwave drying kinetics of food products," 2010 International kharkov symposium on physics and engineering of microwaves, millimeter and submillimeter waves, Kharkiv, 2010, pp. 1-3. https://doi.org/10.1109/MSMW.2010.5546094
6. Atamanyuk, V., Humnytsʹkyy, YA. (2013). Naukovi osnovy filʹtratsiynoho sushinnya dyspersnykh materialiv. – Lʹviv.: vydavnytstvo Lʹvivsʹkoyi politekhniky. 273.
2. Yarovyy, I., Kashkano, M., Marenchenko, O., & Pylypenko, YE. (2019). Inovatsiyni sposoby enerhopidvedennya u protsesakh sushinnya termolabilʹnoyi syrovyny. Scientific Works, 83(1), 122-128. https://doi.org/10.15673/swonaft.v83i1.1429
3. Burdo, O., Povarova, N., & Melnyk, L. (2019). Kinetyka ta enerhetyka znevodnennya m’yasa ptytsi v umo-vakh vakuumu ta mikrokhvylʹovoho polya. Food Science and Technology, 12(4). https://doi.org/10.15673/fst.v12i4.1218
4. Erhan Horuz, Hüseyin Bozkurt, Haluk Karataş, Medeni Maskan, (2017). Effects of hybrid (microwave-convectional) and convectional drying on drying kinetics, total phenolics, antioxidant capacity, vitamin C, color and rehydration capacity of sour cherries. Food Chemistry, Volume 230, 2017, Pages 295-305, ISSN 0308-8146. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2017.03.046.
5. T. Dunaeva and A. Manturov, "The phenomenological model microwave drying kinetics of food products," 2010 International kharkov symposium on physics and engineering of microwaves, millimeter and submillimeter waves, Kharkiv, 2010, pp. 1-3. https://doi.org/10.1109/MSMW.2010.5546094
6. Atamanyuk, V., Humnytsʹkyy, YA. (2013). Naukovi osnovy filʹtratsiynoho sushinnya dyspersnykh materialiv. – Lʹviv.: vydavnytstvo Lʹvivsʹkoyi politekhniky. 273.