Scientific Works

ISSN-print: 2073-8730
ISSN-online:
ISO: 26324:2012
Архiви

ТАРА ДЛЯ СОКОВМІСНИХ ПРОДУКТІВ. ТОВАРОЗНАВЧА ОЦІНКА ТА БЕЗПЕКА ВИКОРИСТАННЯ

##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

Yakov Verhivker, Doctor of Technical Sciences, Professor
https://orcid.org/0000-0002-2563-4419
Olena Myroshnichenko, Ph.D., Associate Professor
https://orcid.org/0000-0002-8944-7073
S Pavlenko, graduate student

Анотація

Споживач оцінює якість товару, в першу чергу, по зовнішньому виду і оформленню його упаковки. Особливо це важливо для харчових продуктів, так як покупець не завжди може бачити продукт, який ховається під упаковкою. Таким чином, споживча тара є одним з найважливіших компонентів якості і конкурентоспроможності готової консервованої харчової продукції, так як по зовнішньому виду і оформленню упаковки покупець оцінює, в першу чергу, сам продукт. Тому, питання, пов’язані з використанням виробником упаковки для конкретного товару, є першорядними. Конкурентоспроможність готової продукції залежить не тільки від самої споживчої тари, а й пов’язана з екологічністю і з її вартістю. Так як після відкриття упаковки та використання харчового продукту споживча тара викидається в сміття і повинна бути згодом утилізована, то виникають в цьому випадку проблеми, які вимагають сучасних методів вирішення (вибір матеріалу для споживчої упаковки, застосування сучасних технологій переробки, використання вторинних ресурсів і т.д.). Вирішення цих питань безпосередньо залежить від якості вихідної сировини, що також знайшло відображення в матеріалах статті. Для правильного вибору виду споживчої упаковки необхідно знати її переваги і недоліки, а також її конкурентоспроможність на продовольчому ринку. Залежно від виду консервованої продукції, соків, напоїв виробник може використовувати конкретні, найбільш прийнятні в даному випадку, типі упаковки. Метою роботи є як розгляд найбільш часто використовуваних видів і типів споживчої упаковки, так і надання практичної допомоги виробникам харчової продукції (соків, напоїв, соковмісної продукції) в частині вибору найбільш прийнятного асортименту тари залежно від виду готової продукції.

Ключові слова:
види тари, соковмісні продукти, способи консервування, теплова стерилізація, вакуумна деформація

##plugins.themes.bootstrap3.article.details##

Як цитувати
Verhivker, Y., Myroshnichenko, O., & Pavlenko, S. (2021). ТАРА ДЛЯ СОКОВМІСНИХ ПРОДУКТІВ. ТОВАРОЗНАВЧА ОЦІНКА ТА БЕЗПЕКА ВИКОРИСТАННЯ. Scientific Works, 85(2), 55-59. https://doi.org/10.15673/swonaft.v2i85.2162
Розділ
Статьи

Посилання

Kovalenko O. Upakovka novogo pokoleniya. Plastik Zhurnal [Iternet]. 2012 Мay [cited 2012 Jul 20];30(5):[about 5pp.]. Available from: https://www.plastics.ru/pdf/journal/2012/05/Kovalenko.pdf
2. Pishhevaya upakovka: vidy`, tekhnologii proizvodstva i tendenczii razvitiya otrasli. Stat`ya [Iternet]. 2020 Feb. Available from: https://www.kp.ru/guide/pishchevaja-upakovka.html
1. 3.Trunov V. Upakovka i oborudovanie dlya fasovki i upakovki sokov. Statya [Iternet]. 2020 Feb. Available from: https://cyberleninka.ru/article/n/upakovka-i-oborudovanie-dlya-fasovki-i-upakovki-sokov
3. Polimernaya tara [Iternet]. 2020 Feb. Available from: https://znaytovar.ru/s/Polimernaya_tara.html
4. Vidy` i tipy` polimernoj tary. Referat Baza znanij Allbest [Iternet]. 2020 Feb. Available from: https://knowledge.allbest.ru/marketing/3c0a65635b2ad78b5c43b88421306d37_0.html
5. Plastmassovaya i kombinirovannaya tara dlya produktov asepticheskogo konservirovaniya, vakuum-upakovka, upakovka dlya MGS. Stat`ya [Iternet]. 2020 Feb. Available from: https://poznayka.org/s40223t1.html
6. Verkhivker YG, Miroshnichenko EМ. Modern types of consumer packaging and food packaging.J Biochemical Engineering & Bioprocess Technology. 2018 Aug; 35(3):52-56.
7. Verkhivker YG, Miroshnichenko EM. The use of polymeric types of packaging technology food production. Abstract World Congress On Food Science and Technolog; 2019 Jul 15–17; Rome, Italy.
8. Verkhivker YG, Miroshnichenko EM. Development of technological parameters for food production in pet polymer tare. 3rd International Conference on Materials Science and Materials Chemistry. Vienna, Austria. Journal of Materials Science and Nanotechnology. 2019 Nov; Vol.7, Iss. 2. № 3:20–23.
9. Butylki iz barernogo PET. Statya [Iternet]. 2020 Feb. Available from: http://newchemistry.ru/letter.php?n_id=1617
10. Gustova T, Kry`lova V. Innovaczionny`e tekhnologii konservirovaniya produktov pitaniya v polimernoj potrebitel`skoj tare. Statya [Iternet]. 2020 Feb. Available from: https://cyberleninka.ru/article/n/innovatsionnye-tehnologii-konservirovannyh-produktov-pitaniya-v-polimernoy-potrebitelskoy-tare
11. Doj-pak zamenyaet tradiczionnuyu upakovku. Statya [Iternet]. 2020 Feb. Available from: https://article.unipack.ru/22069/
12. Karyakin K. Retort – paket: Speczial`nom vy`puske Unipack Ru. J elect. [Iternet]. 2020 Feb. Available from: https://article.unipack.ru/2270/