Refrigeration Engineering and Technology

ISSN-print: 0453-8307
ISSN-online: 2409-6792
ISO: 26324:2012
Архiви

Модернізація системи охолодження магнетронів малої потужності

##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

І. Л. Бошкова
А. С. Тітлов
Н. В. Волгушева
Н. О. Колесніченко
Т. А. Сагала

Анотація

Розглядається питання забезпечення теплового режиму анодного блоку магнетрона шляхом заміни системи повітряного охолодження на систему рідинного охолодження. Стверджується, що система рідинного охолодження найбільш підходяща для магнетронів, які в даний час передбачають систему повітряного охолодження, однак не розраховані на тривалу роботу в складі промислових мікрохвильових установок. Організація системи рідинного охолодження дозволить магнетрон працювати тривалий час без перегріву і в сприятливих умовах, при яких виключено забивання частинками і пилом поверхні теплообміну і виникнення перегріву поверхні анодного блоку. Основним елементом розроблюваної системи рідинного охолодження є сорочка охолодження, що представляє собою кільцевий канал з теплопровідного матеріалу. Сорочка охолодження кріпиться безпосередньо на анодний блок, при цьому ступінь стиснення поверхонь і товщина повітряного зазору повинні забезпечити мінімальне сумарне термічний опір. Для визначення коефіцієнтів тепловіддачі отримана емпірична залежність, яка відображає той факт, що при охолодженні анодного блоку раціональними є в'язкі і в'язкісно-гравітаційні режими руху. Визначено основні теплові характеристики процесу охолодження, що включають коефіцієнт теплопередачі, зміну температури теплоносія, максимально допустиму температуру на вході. Розрахунки проведені для двох видів теплоносіїв: вода і 54 % водний розчин етиленгліколю. Застосування даного схемного рішення і вибір раціональних розрахункових режимних дозволяє вирішити проблему підвищення ефективності виробництва і надійності роботи мікрохвильової техніки.

Ключові слова:
анодний блок, магнетрон, контактний термічний опір, вода, етиленгліколь, тепловий режим

##plugins.themes.bootstrap3.article.details##

Як цитувати
Бошкова, І. Л., Тітлов, А. С., Волгушева, Н. В., Колесніченко, Н. О., & Сагала, Т. А. (2019). Модернізація системи охолодження магнетронів малої потужності. Refrigeration Engineering and Technology, 55(3), 158-164. https://doi.org/10.15673/ret.v55i3.1573
Розділ
ХОЛОДИЛЬНА ТЕХНІКА ТА ЕНЕРГОТЕХНОЛОГІЇ

Посилання

1. Okeke, C., Abioye, A. E., Omosun, Y. (2014). Microwave heating application in food processing. IOSR Journal of Electrical and Electronics Engineering, 9 (4), 29-34. Doi: https://doi.org/10. 9790/1676-09422934
2. Bykov, Yu. V., Egorov, S. V., Eremeev, A. G. (2012). Fabrication of Metal-Ceramic Functionally Graded Materials by Microwave Sintering. Inorganic Materials: Applied Research, 3(3), 261-269. Doi: https://doi.org/10.1134/s2075113312030057
3. El-Naggar, S. M., Mikhaiel, A. A. (2011). Disinfestation of stored wheat grain and flour using gamma rays and microwave heating. Journal of Stored Products Research, 47 (3), 191-196. Doi: https://doi.org/10.1016/j.jspr.2010.11.004
4. Puligundla, P., Abdullah, S. A., Choi, W., Jun, S., Oh, S. E., Ko, S. (2013.) Potentials of Microwave Heating Technology for Select Food Processing Applications – a Brief Overview and Update. Food Process Technolgy, 4(11), 2-9. Doi: https://doi.org/10.4172/2157-7110.1000278
5. Burdo, O.G., Sirotyuk, I.V., Alkhuri, Yu., Levtrinskaya, Yu.O. (2016). Microwave energy as a factor in the intensification of heat and mass transfer and the formation of a polyextract. Problemele energeticii regionale, 1 (36), 59-71.
6. Mujumdar, Arun S. (2014). Handbook of Industrial Drying. 4th Edition – CRC Press. Taylor Francis Group, 1348 р.
7. Tikhonov, V. N., Ivanov, I. A., Kryukov, A. E., Tikhonov, A. V. (2015). Low-cost generators for microwave plasma torches. Applied Physics, 5, 102-106.
8. Pozar, D. M. (2012). Microwave Engineering, 4-rd edition. N.Y.: Wiley. 756 p.
9. Bole, A., Wall, A., Norris, A. (2014). The Radar System – Technical Principles In book: Radar and ARPA Manual. Published by Elsevier Ltd, 29-137. Doi: https://doi.org/10.1016/b978-0-08-097752-2.00002-7
10. Azarenkov, B. I., Kutsenko, A. S. (2013). Method and algorithm of engineering calculation of temperature mode of radio electronic equipment. Visnyk natsionalnoho tekhnichnoho universytetu KhPI, 2 (976), 22-28.
11. Churyumov, G.I., Ekezli, A.I. (2012). Modeling of frequency characteristics of magnetron with two energy conclusions. Applied Radio Electronics. 11 (1), 63-71.
12. Lee, Yong-Soo, Lee, Jong-Soo. (2003). A study on the cooling system of low power magnetron by using the natural convection heat transfer. 4th IEEE International Conference on Vacuum Electronics, Seoul, South Korea, 134-135. Doi: https://doi.org/10.1109/ivec.2003.1286123
13. Dong Ho Park, Eung Ryeol Seo, Myoung Keun Kwon, Chang Seon Lee (2019). A study on thermal fluid flow of magnetron cooling for microwave oven. Journal of Mechanical Science and Technology, 33 (4), 1915–1923. Doi: https://doi.org/10.1007/s12206-019-0342-x
14. Aleksandrenkov, V. P. (2012). Investigation of the efficiency of heat transfer intensification in the annular channel at the central heat supply. Vestnik MGTU im. N. E. Baumana. Ser. Mashinostroyeniye, 4, 43-50.
15. Boltenko, E.A., Varava, A.N., Dedov, A.V., Zakharenkov, A.V., Komov, A.T., Malakhovskii, S.A. (2015). Investigation of heat transfer and pressure drop in an annular channel with heat transfer intensifiers. Thermal Engineering, 62 (3), 177-182.
16. Dirker, J., Meyer, Josua P. (2005). Convective Heat Transfer Coefficients in Concentric Annuli. Heat Transfer Engineering, 26(2), 38-44. Doi: https://doi.org/10.1080/01457630590897097