##plugins.themes.bootstrap3.article.main##
Анотація
Розглядається питання забезпечення теплового режиму анодного блоку магнетрона шляхом заміни системи повітряного охолодження на систему рідинного охолодження. Стверджується, що система рідинного охолодження найбільш підходяща для магнетронів, які в даний час передбачають систему повітряного охолодження, однак не розраховані на тривалу роботу в складі промислових мікрохвильових установок. Організація системи рідинного охолодження дозволить магнетрон працювати тривалий час без перегріву і в сприятливих умовах, при яких виключено забивання частинками і пилом поверхні теплообміну і виникнення перегріву поверхні анодного блоку. Основним елементом розроблюваної системи рідинного охолодження є сорочка охолодження, що представляє собою кільцевий канал з теплопровідного матеріалу. Сорочка охолодження кріпиться безпосередньо на анодний блок, при цьому ступінь стиснення поверхонь і товщина повітряного зазору повинні забезпечити мінімальне сумарне термічний опір. Для визначення коефіцієнтів тепловіддачі отримана емпірична залежність, яка відображає той факт, що при охолодженні анодного блоку раціональними є в'язкі і в'язкісно-гравітаційні режими руху. Визначено основні теплові характеристики процесу охолодження, що включають коефіцієнт теплопередачі, зміну температури теплоносія, максимально допустиму температуру на вході. Розрахунки проведені для двох видів теплоносіїв: вода і 54 % водний розчин етиленгліколю. Застосування даного схемного рішення і вибір раціональних розрахункових режимних дозволяє вирішити проблему підвищення ефективності виробництва і надійності роботи мікрохвильової техніки.
##plugins.themes.bootstrap3.article.details##
Посилання
2. Bykov, Yu. V., Egorov, S. V., Eremeev, A. G. (2012). Fabrication of Metal-Ceramic Functionally Graded Materials by Microwave Sintering. Inorganic Materials: Applied Research, 3(3), 261-269. Doi: https://doi.org/10.1134/s2075113312030057
3. El-Naggar, S. M., Mikhaiel, A. A. (2011). Disinfestation of stored wheat grain and flour using gamma rays and microwave heating. Journal of Stored Products Research, 47 (3), 191-196. Doi: https://doi.org/10.1016/j.jspr.2010.11.004
4. Puligundla, P., Abdullah, S. A., Choi, W., Jun, S., Oh, S. E., Ko, S. (2013.) Potentials of Microwave Heating Technology for Select Food Processing Applications – a Brief Overview and Update. Food Process Technolgy, 4(11), 2-9. Doi: https://doi.org/10.4172/2157-7110.1000278
5. Burdo, O.G., Sirotyuk, I.V., Alkhuri, Yu., Levtrinskaya, Yu.O. (2016). Microwave energy as a factor in the intensification of heat and mass transfer and the formation of a polyextract. Problemele energeticii regionale, 1 (36), 59-71.
6. Mujumdar, Arun S. (2014). Handbook of Industrial Drying. 4th Edition – CRC Press. Taylor Francis Group, 1348 р.
7. Tikhonov, V. N., Ivanov, I. A., Kryukov, A. E., Tikhonov, A. V. (2015). Low-cost generators for microwave plasma torches. Applied Physics, 5, 102-106.
8. Pozar, D. M. (2012). Microwave Engineering, 4-rd edition. N.Y.: Wiley. 756 p.
9. Bole, A., Wall, A., Norris, A. (2014). The Radar System – Technical Principles In book: Radar and ARPA Manual. Published by Elsevier Ltd, 29-137. Doi: https://doi.org/10.1016/b978-0-08-097752-2.00002-7
10. Azarenkov, B. I., Kutsenko, A. S. (2013). Method and algorithm of engineering calculation of temperature mode of radio electronic equipment. Visnyk natsionalnoho tekhnichnoho universytetu KhPI, 2 (976), 22-28.
11. Churyumov, G.I., Ekezli, A.I. (2012). Modeling of frequency characteristics of magnetron with two energy conclusions. Applied Radio Electronics. 11 (1), 63-71.
12. Lee, Yong-Soo, Lee, Jong-Soo. (2003). A study on the cooling system of low power magnetron by using the natural convection heat transfer. 4th IEEE International Conference on Vacuum Electronics, Seoul, South Korea, 134-135. Doi: https://doi.org/10.1109/ivec.2003.1286123
13. Dong Ho Park, Eung Ryeol Seo, Myoung Keun Kwon, Chang Seon Lee (2019). A study on thermal fluid flow of magnetron cooling for microwave oven. Journal of Mechanical Science and Technology, 33 (4), 1915–1923. Doi: https://doi.org/10.1007/s12206-019-0342-x
14. Aleksandrenkov, V. P. (2012). Investigation of the efficiency of heat transfer intensification in the annular channel at the central heat supply. Vestnik MGTU im. N. E. Baumana. Ser. Mashinostroyeniye, 4, 43-50.
15. Boltenko, E.A., Varava, A.N., Dedov, A.V., Zakharenkov, A.V., Komov, A.T., Malakhovskii, S.A. (2015). Investigation of heat transfer and pressure drop in an annular channel with heat transfer intensifiers. Thermal Engineering, 62 (3), 177-182.
16. Dirker, J., Meyer, Josua P. (2005). Convective Heat Transfer Coefficients in Concentric Annuli. Heat Transfer Engineering, 26(2), 38-44. Doi: https://doi.org/10.1080/01457630590897097